Max Payne 3 nog voor dit jaar!

Yes! Rockstar Games kondigde vandaag Max Payne 3 aan, het langverwachte vervolg op de klassieker uit 2001 en diens al even hard-boiled opvolger The Fall of Max Payne. Vergeet dus snel die stinker van een film die ze dit jaar op basis van de eerste game hebben gemaakt: dit wordt de ware stuff!

custom_1237811317319_mp3_poster

De plot van Max Payne 2 eindigde betrekkelijk positief, nadat de protagonist de volledige samenzwering van criminelen en industriëlen, die verantwoordelijk was voor de dood van zijn vrouw en kind, had uitgewist. Maar ondertussen moeten er nog dingen zijn foutgegaan: Sam Houser, het creatieve brein achter Rockstar Games, zegt dat Max Payne 3 nog cynischer wordt dan zijn twee voorgangers. “We maken de neerwaartse spiraal van zijn leven mee na de gebeurtenissen in Max Payne 2, en zijn getuige van zijn laatste kans op redding.” Nou moe.

En ik kan niet voldoende benadrukken dat de game deze winter al op de markt komt. Ondergetekende mijmert meteen weg naar 2001, toen hij in een slo-mo schroefbeweging die opengeblazen bankkluis binnendook en vijf rovers tegelijkertijd neermaaide (met dual-wielded pistolen, of wat dacht u?). Of naar de bijna even sterke opvolger uit 2003, waarin hij een tegenstander in bullet time met zijn Kalashnikov tientallen meter in de hoogte knalde. Memories! Waar blijft die winter?

Advertenties

Reacties zijn gesloten.