Tandjes spugen in ‘Watchmen: The End is Nigh’ **

Filmmaatschappijen weten stilaan wel beter dan ‘triple-A’-middelen te gooien tegen een game gebaseerd op een film, om vervolgens wegens tijdsgebrek een drol van een game in de winkelrekken te hijsen. Tegenwoordig is er namelijk Xbox Live Arcade en PlayStation Store, waar games worden verkocht die iets korter mogen duren, iets kleiner van opzet mogen zijn, maar waarbij geen concessies hoeven te worden genomen op gebied van kwaliteit. De eerste Watchmen-game, die de bioscoopfilm moet vergezellen, is de eerste game in wat volgens ondergetekende een nieuwe trend zal zijn.

192168150187-image5

En de game is warempel nog leuk ook. Het is een typische beat-em-upbrawler, in het genre dat groot werd gemaakt door klassieker Double Dragon, met uitzinnig geweld en veel, veel slagcombinaties. Een fantastische touch is hoe de makers vuile straatvechtelementen in de game hebben verwerkt: de lijpe Rorschach, een van de twee Watchmen die u in de game bestuurt, slaat met zijn knokels en met zijn ellebogen, en helemaal geschift is hoe hij zijn tegenstanders de tanden uit de bek klopt.

Maar het plezier dat die viscerale aanpak levert is kort (ongeveer een uur), en dan hebt u er nog twee te gaan om de schamele zes levels tot een goed einde te brengen. Want uiteindelijk is de game een poepsimpel licentieproduct, dat zowel de strip als de onverwacht erg sterke film oneer aandoet.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.