Sony herinnert zich de PSP

Eind vorig jaar nog kloeg PlayStation Europe-hoofd David Reeves tegen ondergetekende dat ze zo weinig ordentelijke games zagen verschijnen op hun PSP-zakconsole. En terwijl zowel Sony zelf als third-party-uitgevers de PSP bleef negeren, boerde de PSP dik achteruit ten opzichte van de concurrerende, en veel minder krachtige, Nintendo DS.

psp-nieuw

Het geheim hier, dames en heren, is een ordentelijk game-aanbod. Op de PSP zij n er het afgelopen jaar welgeteld twee ordentelijke games op de markt gekomen: God of War: Chains of Olympus en Patapon. En tegen het eindejaar was er niets. Terwijl de DS zijn eigen Guitar Hero kreeg, vooral de DS-versie profiteerde van het succes van Space Invaders Extreme, en werd er een nieuwe, portable aflevering van de Grand Theft Auto-reeks (Chinatown Wars) aangekondigd voor de DS alleen.

Maar er borrelt iets bij Sony. Gisteren landde een persbericht in ons aller mailbox waarin niets minder dan de comeback der PSP werd aangekondigd. Al Sony’s grote PS3-franchises van het moment (Resistance, Motorstorm, LittleBigPlanet) krijgen dit jaar nog een PSP-pendant, en ondertussen springen ook een aantal onafhankelijke uitgevers mee op de potentiële nieuwe PSP-hype: Electronic Arts lanceert een Rock Band, en Ubisoft brengt een PSP-port van zijn Assassin’s Creed. Tijd om dat ding opnieuw warm te lopen met een paar rondjes Patapon.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.