DVD-recensie: Pink Panther & Friends: The Inspector

Onlangs lanceerde Fox Home Video een ultieme box met alle Pink Panther-cartoons. Om nog een duit extra te verdienen aan de nieuwe Pink Panther-film die in de cinema loopt. En ook wel om wat oude tekenfilms die het wellicht niet fantastisch deden als losstaande dvd-uitgave opnieuw in de winkelrekken te krijgen.

Want het enige waardevolle dat in de meer dan 100 euro kostende box zit, is de Pink Panther Cartoon Collection, met de serie tekenfilms gebaseerd op de introsequentie van de eerste Pink Panther-film (en de volgende, uiteraard). Die dvd’s kwamen in 2004 al op de markt, in een box die voor een dertigtal euro in de winkel ligt. Ren gerust naar de dvd-boer om die in huis te halen: de meer dan veertig jaar oude magie van deze in zijn tijd revolutionaire cartoons, die overbekende fysieke tekenfilmgrappen van extra effect voorzagen dankzij het stoïcisme van het hoofdpersonage (stond in mooi contrast met de enerverende luidheid van andere tekenfilms),  is zowaar tijdloos.

pinkpantherinspector1

Wat meer is dan we van The Inspector kunnen zeggen, een spin-off van de spin-off zeg maar, waarin de exploten van de inspecteur uit de Pink Panther-introfilmpjes worden opgeblazen tot een eigen serie. Helaas zit er wat veel valse lucht in: het werkt in geen enkel register. De grappen zijn niét geestig, de fysieke gags zijn ongeïnspireerd, en het lukt zelfs niet om er – ondanks de hoge gedateerdheid van het materiaal – de camp van in te zien.

Zoals de inspecteur die ten onrechte in de gevangenis terechtkomt, allerhande tevergeefse pogingen doet om te ontsnappen, tot hij van de gevangenisdirecteur hoort dat hij nog maar één rotsblok meer hoeft te verbrijzelen voordat hij wordt vrijgelaten. De rots van Gibraltar. Of zijn jacht op een boef genaamd ‘Two-Faced Harry’, die inderdaad twee gezichten heeft, en wiens ene gezicht de inspecteur helpt in zijn zoektocht naar het andere. Moehaha!

* – Eén ster op vijf

Advertenties

Reacties zijn gesloten.