NIntendo incasseert eerste Wii-flops

Terwijl Nintendo’s Wii-console het afgelopen eindejaarsperiode voor de tweede keer op rij beter deed dan zijn twee concurrenten, werden de twee belangrijkste games die het bedrijf voor zijn eigen console maakte een behoorlijke flop. ‘Wario Land: The Shake Dimension’ verkocht slechts een half miljoen exemplaren, en ‘Wii Music’, de fel gehypete muziekgame van Nintendo, scoorde ondermaats met 2,3 miljoen verkochte exemplaren. Dat is erg weinig voor een game die al enkele maanden op de markt is: andere games die Nintendo zelf uitbracht voor zijn Wii, zoals ‘Super Mario Galaxy’ en ‘Super Smash Bros. Brawl’, haalden tijdens hun eerste maanden een verkoopscijfer dat het dubbele bedroeg dan dat van ‘Wii Music’. Nintendo-directeur Satoru Iwata geeft ondertussen toe dat de verkoop van ‘Wii Music’ een teleurstelling is. “Een game begint pas goed te verkopen als het positieve mond-op-mondreclame creëert”, zei Iwata. “Met ‘Wii Music’ hebben we die horde, om één of andere reden, niet genomen.”

wii-music-1-1

Advertenties

Een Reactie op “NIntendo incasseert eerste Wii-flops

  1. Hoi Ronald,

    Vind je echt dat dit flops zijn? Als je kijkt naar menig andere game, kan menigeen dromen van zulke verkoopaantallen… Ik denk zelf dat deze games succesvol zijn maar nog niet het volledige potentieel hebben benut.
    Ook denk ik dat een ‘game’ als Wii Music een veel langere levensduur heeft dan een ander product. En om nu al wereldwijd meer dan 2 miljoen games hebben verkocht is echt een goed resultaat hoor. 🙂