Wéér twee nieuwe PSP-kleuren

En hop: alsof dat ineens tot een onwaarschijnlijke boom in de verkoop zal leiden, lanceert Sony alweer twee nieuwe kleuren voor zijn PSP. De opvallendste is de “Radiant Red’-variant, in een inderdaad stralingen veroorzakend schminkdooskleurtje.

pspcomp_red_with_cameraU ziet: Sony blijft goed zijn best doen om van zijn zakconsole eindelijk een ietwat relevant consumentenproduct te maken. Ik herinner me de lancering van de witte PSP, een jaar of twee geleden, toen ze ineens hun toestel positioneerden als een muziek- en videospeler. Daarna kwam de PSP 3000, een gewoon dunnere versie van hetzelfde, drakerige concept. Als Sony een relevante PSP wil maken, zullen ze de volgende dingen moeten doen:

1 – Dump EINDELIJK die UMD-standaard, en zorg voor een intuïtieve manier om nieuwe games en andere inhoud gewoon uit de lucht te kopen. Alleen connectie met de PlayStation 3 en de pc zal het verschil niet maken.

2 – Dat betekent natuurlijk ook: meer OPSLAG. Een kleine harde schijf hoeft zelfs niet meer: intern solid state-geheugen van enkele gigabyte valt goedkoop genoeg in te bouwen.

3 – Bouw een tweede duimstick in, of tenminste een tweede interfacecomponent waarmee je beweging kunt besturen. Dat is de toverformule die achter alle moderne gamecontrollers zit: richting PLUS beweging. Rechter PLUS linker analog stick. Muis PLUS toetsenbord. Wii Remote PLUS Nunchuk. Volgt u?

4 – Verander niets aan het scherm (want dat is de belangrijkste troef van de PSP), maar maak er een aanraakscherm van.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.